Jornades Tècniques Portes al Parc de la Serralada de Marina

jornades

  • Dissabte 3 de març de 2018, a les 9h

Sortida d’observació i interpretació  del territori per l’entorn natural Serralada Marina-Riu Besòs (Montcada i Reixac).

Punt de trobada: Parc de les Aigües/Parc Fluvial Montcada i Reixac

Itinerari: Parc de les Aigües, Torre dels Frares,  Riu Besòs i Llacuna Pla del Besòs (tornada fins l’EDAR Montcada).

  • Dimarts 6 de març de 2018, a les 19h.

Valoració de la Sortida i Jornada Tècnica.

Lloc: Sala Institucional de la Casa de la Vila.

 Per més informació i/o inscripcions: taula.mamir@gmail.com

20G 016 - Còpia.JPG 

Dissabte 8 d´octubre 2016 vam fer una visita a les Portes del Parc de la Serralada de Marina (situades al vessant montcadenc) i el Pla del Besòs.

A la visita van participar una vintena de persones de diferents entitats, col·lectius, periodistes i representats polítics del municipi, per part de l’equip de govern Jordi Sànchez, President de l’Àrea Territorial Regidor d’Urbanisme, Via Pública, Serveis Municipals, Transport i Mobilitat i per part de l’oposició va estar present Gonzalo Garcia de la CUP, una baixa participació per part dels responsables polítics de les diferents formacions representades al Ple de Montcada, malgrat haver convidats a tots els representats electes del municipi.

La intenció de la  jornada d’octubre de 2016 pretenia donar visibilitat a la gran riquesa i potencial que té aquesta zona del territori i per fer palesa de l’actual situació d’abandonament i degradació que pateix a nivell medi ambiental, que  té conseqüències en forma de marginació, especulació, degradació del patrimoni històric, etc.

El recorregut va sortir de la Casa de les Aigües a Montcada i Reixac i va acabar al pont dels Germans sobre el riu Ripoll.

 A la matinal de treball sobre el territori, van sortir aquestes demandes:

 – Informar del gran potencial que tenim per fer pedagogia que ens ajudi a generar consciència ambiental.

 – Dignificar les portes del Parc de la Serralada de Marina i avançar en la salvaguarda del corredor biològic, que és la Riera Seca, per mantenir connectats el Pla del Besòs-Serralada de Marina amb el Pla de Reixac.

 – Aturar els abocaments fent especial incidència amb la prevenció.

 – Prendre mesures per reduir els nivells de soroll.

 – Salvaguardar els torrents, rieres i rius amb actuacions coherents i respectuoses amb la natura.

 – Aturar o ordenar les activitats legals o il·legals que atempten contra la salut, malmeten l’entorn i el degraden. Donant sortides dignes a les activitats agroecològiques (professionals o de lleure).

 – Donada la nostra situació geogràfica excepcional (zona on tenim un alt nivell d’infraestructures i un extens terme municipal), cal rebre ajudes de fora del municipi per solucionar les problemàtiques generades per aquesta peculiaritat  que ens té actualment hipotecats.

 Tot això evidencia, que malgrat l’enorme pressió que reben els 23.5 Km2 i patim els 34.689 habitats , cal unir esforços, ja que és possible i necessari millorar la situació i ens sortiríem beneficiats no només els habitants de la zona, sinó també tots els habitants de les poblacions veïnes.

 Malgrat evidenciar les problemàtiques que ens trobem al territori que tractem al les Jornades Tècniques, veiem que els avanços en la protecció de l’entorn natural continua sent una assignatura pendent, i fins ara les actuacions sobre aquest territori són de poca consideració, atenent que el problema no està resolt.

Des de La Taula de Medi Ambient de Montcada i Reixac volem donar continuïtat a l’activitat d’Octubre de 2016 amb aquestes Jornades Tècniques, i per aquest motiu us preguem la vostre participació.

Noticia relacionada: 

La Muntanya Salvatge de Barcelona, Octubre 2016  El Periodico

Portes al Parc de la Serralada de Marina.

Montcada i Reixac.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s